Herbata czerwona z dodatkiem skórki cytrynowej, dającej naparowi delikatny grapejfrutowy posmak.
Chińczycy mianem herbaty czerwonej określają zieloną, zawilgoconą, herbatę pu-erh, którą poddaje się procesowi fermentacji w celu nadania jej głębszej, ciemniejszej barwy. Kiedyś zarezerwowana jedynie dla chińskiej rodziny cesarskiej z czasem stała się powszechnie dostępna.
Gotowy napar posiada mocną, czerwonobrązową barwę i nabiera charakterystycznego, korzennoziemistego zapachu i posmaku.
Zalecany sposób parzenia:
Proponujemy zalać 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml) wodą o temperaturze ok. 90 st. Celsjusza (tj. 2 minuty po zagotowaniu wody), czas zaparzania - w zależności od indywidualnych upodobań - od 2 do 4 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu. Smacznego!
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.